Chudnutie s MEDIDIET Štyri fázy proteínovej diéty MEDIDIET Štvrtá fáza proteínovej diéty MEDIDIET

Štvrtá fáza proteínovej diéty MEDIDIET

VYVÁŽENÁ STRAVA NA ZÁKLADE NOVÝCH STRAVOVACÍCH NÁVYKOV, TEDA 1 PROTEÍNOVÉ JEDLO MEDIDIET® + 3 PRAVÉ JEDLÁ + OVOCIE DENNE.  
INDIKÁCIE: ZÁVEREČNÁ FÁZA PROGRAMU MEDIDIET®, KTORÁ MÁ BYŤ DODRŽIAVANÁ TRVALO V V RÁMCI NOVÝCH STRAVOVACÍCH NÁVYKOV.

  • Táto fáza vám umožní trvalo si udržať optimálnu telesnú hmotnosť.
  • Podľa známeho pravidla „rovnaké príčiny vyvolávajú rovnaké následky“, priberiete celkom nepochybne stratené kilogramy späť, ak zásadne nezmeníte svoje stravovacie návyky a nezačnete sa pravidelne hýbať.
  • Fáza číslo 4 už nie je v skutočnosti žiadnou diétou a preto v nej nejde o to jesť málo, ale zdravo.
  • Prospeje nielen vašej postave, ale aj vášmu zdraviu.
  • Rozhodne je užitočné pravidelne navštevovať svojho terapeuta, ktorý vám najlepšie pomôže trvalo udržať si optimálnu telesnú hmotnosť. 

PRÍKLAD TYPICKÉHO DŇA 4. FÁZY PROTEÍNOVEJ DIÉTY MEDIDIET®

RAŇAJKY

nesladený nápoj (voda, slabší čierny čaj, bylinkový čaj, slabšia káva alebo kávovinová zmes ), na sladenie je možné použiť stéviu alebo náhradné („umelé“) sladidlá
1 proteínové jedlo MEDIDIET®

DESIATA

1 ks ovocie ALEBO 1 nízkotučný jogurt

OBED

1 pravé diétne jedlo bez obmedzenia, ale v detskej porcii
zelenina bez obmedzenia alebo príloha v detskej porcii

OLOVRANT

veľký pohár minerálnej vody alebo slabšieho čaju
1 proteínová tyčinka MEDIDIET® alebo 1 ks ovocia

VEČERA

1 "pravé" diétne jedlo bez obmedzenia, ale v detskej porcii
zelenina bez obmedzenia alebo príloha v detskej porcii

 

DEFINÍCIA najväčších nepriateľov štíhlej postavy

  • Nepravidelné stravovanie.
  • Rýchle cukry a tučné jedlá.
  • Príliš veľké porcie (dospelý človek potrebuje objemovo menšie porcie ako dospievajúci jedinec!).
  • Nedostatok pohybu.
  • Nadužívanie klasických stimulačných a uvoľňujúcich návykových látok - kofeinizmus, alkoholizmus, fajčenie.

MEDIDIET® DESATERO

  1. Stravujeme sa ako diabetik - zásadne jeme 3-4 x denne (malé porcie – jedlá bohaté na bielkoviny – chudobné na tuky a sacharidy).
  2. Odnaučíme sa „zobať“ a bezmyšlienkovite si niečo pchať do úst, či už je to počas dňa alebo večer pri televízii.
  3. Vystríhame sa všetkých stravovacích výstrelkov, nech už ide o akékoľvek jedlo.
  4. Všetky druhy čerstvého ovocia ovocia jeme zásadne mimo hlavné jedlá (teda ako desiatu alebo olovrant)).
  5. Vynecháme nevhodné tepelné úpravy jedál (pečenie, smaženie, grilovanie) a uprednostníme dusenie na vode, varenie v pare
  6. Jeme pomaly a jedlá poctivo žujeme.
  7. 2 x denne jeme jedlá bohaté na bielkoviny a skladbu jedálnička neustále meníme. Mäso konzumujeme len 2-3 x týždenne. Z nášho života musia de facto zmiznúť údeniny. Hydinu jeme bez kože. Ryba ponúka pre vaše zdravie vôbec tie najlepšie bielkoviny. Preto by sme mali ryby jesť 2-3 x týždenne, varené pri nízkych teplotách (v pare, v alobale alebo podusené vo vode). Dávame prednosť nízkotučným druhom rýb. Vajcia v BIO kvalite môžeme jesť 2-3 x do týždňa (teda 6-8 ks vajec týždenne, ak nemáme problémy s  cholesterolem) .
  8. Čerstvej a surovej zeleniny môžeme zjesť koľko chceme.
  9. Škroboviny (ryža, strukoviny, zemiaky) jeme v rozumných porciách. Chlieb budeme jesť tiež obmedzene a len vtedy, ak naše jedlo neobsahuje iné škroboviny.
  10. Je potrebné sa vyhnúť dezertom a ďalším sladkostiam, ktoré nemajú žiadnu výživovú hodnotu a spoľahlivo nás privedú do bodu, kde celé toto rozprávanie začalo…teda späť do fázy 1.

 

NAJČASTEJŠIE CHYBY V ŠTVRTEJ FÁZE

  • Návrat k starým stravovacím návykom podľa hesla „zvyk je železná košeľa“ alebo pod tlakom okolia („všetci to jedia a nič im nie je“).
  • Predstava, že nová telesná hmotnosť sa udrží sama (je potrebné naďalej sa venovať pravidelnej fyzickej aktivite aspoň 2 x týždenne, neustále sa kontrolovať v jedle a nepodliehať reklamným kampaniam na potraviny).
  • Neschopnosť rozlúčiť sa s niektorými obľúbenými škodlivými potravinami alebo aspoň dramaticky obmedziť ich konzumáciu (údeniny, nasýtené tuky, omáčky, sladkosti, hranolky, fast foody, hamburgery, alkohol, a pod).
  • Neschopnosť rozlúčiť sa navždy s niektorými typmi tepelnej úpravy jedál (vyprážanie, grilovanie, pečenie).

Opis 4. fáza na stiahnutie 4. FÁZA (PDF)