Medidiet

PREČO SI VYBRAŤ METÓDU MEDIDIET®

Klientom ponúkame bezpečnú a zdravú metódu redukcie telesnej hmotnosti pod odborným dohľadom v niektorom z našich zaškolených centier. Ak hľadáte spôsob ako rýchlo, zdravo a bezpečne schudnúť pod odborným dohľadom pomocou proteínových jedál s najväčšou ponukou príchutí a najlepšími chuťovými vlastnosťami na trhu, tak ste tu určite správne, pretože MEDIDIET® JE METÓDA, KTORÁ DÁVA CHUŤ SCHUDNÚŤ…!

Profesionálny a vysoko odborný prístup

s detailnými znalosťami problematiky redukcie telesnej hmotnosti a mnohorohočnými skúsenosťami. Odborní garanti (lekári alebo kvalifikovaní výživoví poradcovia) každého z centier MEDIDIET® absolvovali semináre pod vedením MUDr. Miloša Rýca a v problematike sa naďalej priebežne vzdelávajú.

Desiatky výborných proteínových jedál

v niekoľkých medicínskych skupinách (jedlá s minimálnym obsahom lepku, hypoalergénne prípravky bez prítomnosti bielkovín z kravského mlieka, pokrmy bez náhradných sladidiel sladené glykozidmi steviolu, atď), vyrábaných v najmodernejších potravinárských prevádzkach vo Francúzsku a v krajinách Beneluxu (pracujeme len s prvotriednymi surovinami, zásadne nepoužívame ingrediencie neistého pôvodu).

Komplexná starostlivosť o klienta aj po skončení redukcie

(úprava stravovacích návykov) a liečba stravou v rámci nutriterapie a nutriprevencie.

Sme lepší ako konkurencia takmer vo všetkých parametroch

odbornosť, rozsah a kvalita ponúkaných príchutí a služieb, lekárska on-line poradňa, neustále inovované a rozširované portfólio prípravkov, zázemie silného výrobcu.

 

Skúsenosti klientov s MEDIDIET®

Volám sa Janka, mám 42 rokov a som veľmi spokojná, že som si konečne našla účinný spôsob ako schudnúť nadbytočné kilá, ktoré ma trápili. V programe Medidiet sa mi podarilo schudnúť 15 kg za 6 mesiacov, naučila som sa raňajkovať a stále mi vyhovujú proteínové sladké raňajky. Cítim sa veľmi dobre.

JANKA K. / BANSKÁ BYSTRICA

Časté otázky

ČO SA DEJE PO SKONČENÍ BIELKOVINOVEJ DIÉTY?

Proteínová diéta je sama o sebe iba nevyhnutným prostriedkom na redukciu hmotnosti, nie cieľom Vášho snaženia sa. Po absolvovaní fázy 1 (teda vlastnej proteínovej diéty), je nevyhnutné prejsť do fázy 2, ktorá završuje a konsoliduje úbytok telesnej hmotnosti. Nasleduje tretia fáza (stabilizácia), ktorej zmyslom je opraviť chybné stravovacie návyky tak, aby ste opäť mohli mať radosť z jedla, ktorú Vám nekazia naskakujúce kilogramy. V tom spočíva hlavný zmysel celého programu MEDIDIET®.

PREČO NEMÔŽU BYŤ V DIÉTE POUŽÍVANÉ PRÍRODNÉ BIELKOVINY (MÄSO, RYBY) ALEBO DIÉTNE NÁHRADY OBVYKLÉHO JEDLA, KTORÉ SÚ VOĽNE PREDAJNÉ V OBCHODOCH?

Niektoré bielkoviny v prírodnom stave v potrebnej čistote jednoducho neexistujú. Všetky totiž obsahujú vo zvýšenej miere aj sacharidy a tuky, ktoré znemožňujú proteínovej diéte “fungovať”. Bežné diéty, ktoré si môžete kúpiť v obchodoch a lekárňach, sú zvyčajne jednoduchými náhradami normálnych jedál. Navyše obsahujú príliš veľa cukrov, čím sa tiež vylučujú z použitia v bielkovinovej diéte.

AKÝ JE ROZDIEL MEDZI NÍZKOKALORICKOU (NÍZKOENERGETICKOU) DIÉTOU A BIELKOVINOVOU DIÉTOU MEDIDIET®?

Správne nasadená a presne dodržiavaná ketogénna bielkovinová diéta MEDIDIET® privedie - vďaka vysokému prísunu bielkovín a nízkemu prísunu cukrov - organizmus do stavu tzv. „ketózy“, ktorej podstatou je zaplavenie organizmu tzv. „ketolátkami“, čo sú úplne prírodné, organizmu vlastné a energeticky veľmi bohaté zlúčeniny. Ketolátky teda nepredstavujú žiadnu umelú “chemikáliu”, ktorú by sme dodávali v diétnych prípravkoch. Vznikajú v organizme u každého jedinca, napríklad v priebehu hladovania a sú dôsledkom “prehodenia” metabolizmu na úsporný chod. V rámci diétneho programu MEDIDIET® nám ide o to, aby vznikli rýchlo, organizmus pritom hlad nepociťoval a súčasne vynechal vlastnú svalovinu ako zdroj zásobnej energie, ktorá je všeobecne oveľa ľahšie mobilizovateľná než je tukové tkanivo. Počas bielkovinovej diéty tieto ketolátky vznikajú najprv trávením proteínových jedál MEDIDIET® (1. fáza), a následne tiež odbúravaním zásobného tukového tkaniva a jej premenou na energiu, ktorá je dostatočne veľká na to, aby zabezpečila normálne fungovanie ľudského organizmu (2. fáza). Navodenú ketózu ruší najmä vonkajší prívod sacharidov a tukov, preto aj malá odchýlka od popísaných zásad znamená koniec ketogénnej diéty, z ktorej sa razom stáva “obyčajná” diéta nízkokalorická a s ňou končí aj ochrana svalového tkaniva ako zdroja zásobnej energie.